Tanzania AA - kawa świeżo palona
  • Tanzania AA - kawa świeżo palona
  • Tanzania AA - wypalone ziarno
  • Tanzania AA - zielone ziarno

TANZANIA AA - Kawa ziarnista - Arabica 100%

Opakowanie keyboard_arrow_down
Sposób mielenia keyboard_arrow_down
Quantity

PLN30.00
Kategoria

Single (kawy jednorodne)

Moc
Kwasowość
Sposób palenia

Średnio palona

Kontynent pochodzenia

Afryka

Tanzańską kawę ceni się corazy wyżej. Produkuje się tu wiele ziaren peaberry, które mają smak bardziej intensywny niż zwykłe ziarna.

Charakterystyka kawy:

Przetwarzana metodą na mokro, a następnie suszona na leżakach na słońcu oddaje z sobie to, co ma najlepszego. 

Jako kawa jest przejrzysta i wyrazista. Większość kaw z Tanzanii ma charakterystyczną ostrą kwasowość, typową dla Afryki. Jej smak jest pełen niuansów. Główne nuty smakowe to czarna herbata, kiwi, czekolada, limonka i czarna porzeczka. Kwasowość jasna, wyrazista. Poziom kwasowości jest wytłumiony w porównaniu  do kaw z Kenii. 

Doskonale sprawdza się w kawach mlecznych. 

11 Items

Data sheet

Kategoria
Single (kawy jednorodne)
Moc
5
Kwasowość
3
Sposób palenia
Średnio palona
Kraj pochodzenia
Tanzania
Kontynent pochodzenia
Afryka