• Tanzania AA - wypalone ziarno

TANZANIA AA - Kawa ziarnista - Arabica 100%

Opakowanie keyboard_arrow_down
Sposób mielenia keyboard_arrow_down
Quantity

PLN38.00
Kategoria

Single (kawy jednorodne)

Moc
Kwasowość
Sposób palenia

Średnio palona

Kontynent pochodzenia

Australia i Oceania

Tanzańską kawę ceni się corazy wyżej. Produkuje się tu wiele ziaren peaberry, które mają smak bardziej intensywny niż zwykłe ziarna.

Charakterystyka kawy:

Przetwarzana metodą na mokro, a następnie suszona na leżakach na słońcu oddaje z sobie to, co ma najlepszego. 

Jako kawa jest przejrzysta i wyrazista. Większość kaw z Tanzanii ma charakterystyczną ostrą kwasowość, typową dla Afryki. Jej smak jest pełen niuansów. Główne nuty smakowe to czarna herbata, kiwi, czekolada, limonka i czarna porzeczka. Kwasowość jasna, wyrazista. Poziom kwasowości jest wytłumiony w porównaniu  do kaw z Kenii. 

Doskonale sprawdza się w kawach mlecznych. 

5 Items

Data sheet

Kategoria
Single (kawy jednorodne)
Moc
3
Kwasowość
2
Sposób palenia
Średnio palona
Kraj pochodzenia
Salvador
Kontynent pochodzenia
Australia i Oceania