Zimbabwe Pezuru - kawa świeżo palona
  • Zimbabwe Pezuru - kawa świeżo palona
  • Zimbabawe Pezuru - wypalone ziarno
  • Zimbabwe Pezuru - zielone ziarno

ZIMBABWE PEZURU - Kawa ziarnista - Arabica 100%

Opakowanie keyboard_arrow_down
Sposób mielenia keyboard_arrow_down
Ilość

30,00 zł
Kategoria

Single (kawy jednorodne)

Moc
Kwasowość
Sposób palenia

Średnio palona

Kontynent pochodzenia

Afryka

Kawa z Zimbabwe posiada orzeźwiającą, winną kwasowość charakterystyczną dla kaw ze Wschodniej Afryki. Niektórzy oceniają jej jakość za najlepszą, zaraz po kawie kenijskiej. 

Charakterystyka kawy:

Znajdujące się na dużej wysokości plantacje to hektary żyznej gleby, na której przy regularnych opadach deszczu bujnie rosną drzewa arabiki. Większość kawy rośnie wzdłuż wschodniej granicy z Mozambikiem. Produkuje się tu kawę dla koneserów.

Ziarna zbierane są ręcznie, a następnie suszone na słońcu, co gwarantuje bardzo wysoką jakość naparu.

Charakteryzuje ją delikatny, czysty, owocowy smak z dobrze zaznaczoną kwasowością. Wyczuwalne są nuty słodkiej herbaty, cytrusów oraz karmelu.
Gdy ostygnie jest jeszcze słodsza.

Kawa Zimbabwe dorównuje jakością kenijskiej kawie AA.

38 Przedmioty

Opis

Kategoria
Single (kawy jednorodne)
Moc
3
Kwasowość
4
Sposób palenia
Średnio palona
Kraj pochodzenia
Zimbabwe
Kontynent pochodzenia
Afryka