Kostaryka Tarrazu - kawa świeżo palona
  • Kostaryka Tarrazu - kawa świeżo palona

KOSTARYKA Tarrazu

Opakowanie keyboard_arrow_down
Sposób mielenia keyboard_arrow_down
Ilość

36,00 zł
Kategoria

Single (kawy jednorodne)

Moc
Kwasowość
Sposób palenia

Średnio palona

Kontynent pochodzenia

Ameryka Północna

W Kostaryce uprawiana jest wyłącznie arabika (uprawa robusty jest nielegalna)

Charakterystyka kawy:

Drzewka kawowe uprawiane na wulkanicznych glebach w rejonie Tarazzu (powyżej 1500 m n.p.m.), rodzą jedne z najszlachetniejszych ziaren wśród kaw gatunkowych. Nie są wspomagane nawozami oraz pestycydami, całą swoją szlachetność zawdzięczają urodzajnym glebom.

Umiarkowany klimat z gorącymi dniami i chłodnymi nocami sprawia, że ziarna dojrzewają wolniej, co według znawców powoduje koncentrację smaku.

Kawa Tarazzu ma zbalansowany smak, bez nadmiernej kwasowości, 
z nutami czekolady, miodu i kardamonu. 


Zbiory i sortowanie przeprowadzane są wyłącznie ręcznie.
 

 

7 Przedmioty

Opis

Kategoria
Single (kawy jednorodne)
Moc
5
Kwasowość
5
Sposób palenia
Średnio palona
Kraj pochodzenia
Kostaryka
Kontynent pochodzenia
Ameryka Północna