Single (kawy jednorodne)
Średnio palona
Azja
Orzeźwiające i pełne mocy arabiki z Indonezji należą do najlepszych na świecie. To rzadka kawa uprawiana na bardzo starych krzewach kawowych regionu Toraja w Indonezji. Wiele z uprawnych krzewów ma ponad 250 lat. Plantacje zlokalizowane są w górzystych regionach wyspy.Charakterystyka kawy:
Owoc jest uprawiany w małych ilościach, aby nadać mu niepowtarzalny smak i aromat. Nie są to uprawy na działkach komercyjnych, które produkują kawę na masową skalę. Na Sulawesi kawę uprawia się na małych rodzinnych plantacjach. Gwarantuje to, wyraźny, żywotny smak, który jest jedyny w swoim rodzaju i bardzo charakterystyczny dla regionu. Ziarna są uprawiane i zbierane w sposób tradycyjny, jak to miało miejsce w dawnych czasach.
Kawa ma dość wyrazisty smak, gęstą konsystencję i przyjemną kwasowość. Te wytwarzane z najwyższej jakości ziaren można pić z mlekiem lub śmietanką, nie psując naturalnego aromatu.Najbardziej znane ziarna pochodzą z Kalossi na południu wyspy.