Indonezja Kalossi - kawa świeżo palona
  • Indonezja Kalossi - kawa świeżo palona
  • Indonezja Kalossi - zielone ziarno

INDONEZJA Sulawesi Kalossi

Opakowanie keyboard_arrow_down
Sposób mielenia keyboard_arrow_down
Ilość

40,00 zł
Kategoria

Single (kawy jednorodne)

Moc
Kwasowość
Sposób palenia

Średnio palona

Kontynent pochodzenia

Azja

Orzeźwiające i pełne mocy arabiki z Indonezji należą do najlepszych na świecie. To rzadka kawa uprawiana na bardzo starych krzewach kawowych regionu Toraja w Indonezji. Wiele z uprawnych krzewów ma ponad 250 lat. Plantacje zlokalizowane są w górzystych regionach wyspy.

Charakterystyka kawy:

Owoc jest uprawiany w małych ilościach, aby nadać mu niepowtarzalny smak i aromat. Nie są to uprawy na działkach komercyjnych, które produkują kawę na masową skalę. Na Sulawesi kawę uprawia się na małych rodzinnych plantacjach. Gwarantuje to, wyraźny, żywotny smak, który jest jedyny w swoim rodzaju i bardzo charakterystyczny dla regionu. Ziarna są uprawiane i zbierane w sposób tradycyjny, jak to miało miejsce w dawnych czasach.

Kawa ma dość wyrazisty smak, gęstą konsystencję i przyjemną kwasowość. Te wytwarzane z najwyższej jakości ziaren  można pić z mlekiem lub śmietanką, nie psując naturalnego aromatu.

Najbardziej znane ziarna pochodzą z Kalossi na południu wyspy.



69 Przedmioty

Opis

Kategoria
Single (kawy jednorodne)
Moc
5
Kwasowość
2
Sposób palenia
Średnio palona
Kraj pochodzenia
Indonezja
Kontynent pochodzenia
Azja