Zamówienie za więcej niż 199,00 zł - Otrzymujesz darmową dostawę
polski
polski
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

INDONEZJA KALOSSI

Kawowa Fabryka
Przejdź do sekcji Opinie

Indonezyjskie arabiki z regionu Toraja należą do najlepszych na świecie. Uprawiane na starych, ponad 250-letnich krzewach w górzystych rejonach wyspy, oferują unikalny smak i aromat. Na Sulawesi kawę uprawia się na małych, rodzinnych plantacjach, co gwarantuje wyraźny, charakterystyczny smak. Kawa z Toraja ma gęstą konsystencję, przyjemną kwasowość i wyrazisty smak, idealny również z mlekiem lub śmietanką. Najbardziej znane ziarna pochodzą z Kalossi na południu wyspy.

Przejdź do pełnego opisu
Cena 48,00 zł

Wybierz wariant produktu:

Poszczególne warianty mogą różnić się ceną

Wybierz ziarnista drobno mielona (ekspres ciśnieniowy, parzenie tradycyjne) średnio mielona (kawiarka, przelew) grubo mielona (chemex, drip)
Wybierz 250g 500g 1kg
Wybierz nie tak (+15,00 zł)
szt.
Dostępność:
dostępny na zamówienie
Czas wysyłki: 48 godzin

Kod produktu: INDO-KAL-1-250

Cechy produktu

Kawa

Kontynent pochodzenia: Azja
Moc smaku: ●●●●●
Sposób palenia: Średnio palona
Kwasowość: ●●○○○

Opis

Orzeźwiające i pełne mocy arabiki z Indonezji należą do najlepszych na świecie. To rzadka kawa uprawiana na bardzo starych krzewach kawowych regionu Toraja w Indonezji. Wiele z uprawnych krzewów ma ponad 250 lat. Plantacje zlokalizowane są w górzystych regionach wyspy.

Owoc jest uprawiany w małych ilościach, aby nadać mu niepowtarzalny smak i aromat. Nie są to uprawy na działkach komercyjnych, które produkują kawę na masową skalę. Na Sulawesi kawę uprawia się na małych rodzinnych plantacjach. Gwarantuje to wyraźny smak, który jest jedyny w swoim rodzaju i bardzo charakterystyczny dla regionu. Ziarna są uprawiane i zbierane w sposób tradycyjny, jak to miało miejsce w dawnych czasach.

Kawa ma dość wyrazisty smak, gęstą konsystencję i przyjemną kwasowość. Te wytwarzane z najwyższej jakości ziaren można pić z mlekiem lub śmietanką, nie psując naturalnego aromatu.

Najbardziej znane ziarna pochodzą z Kalossi na południu wyspy.

Opinie

0.00
Liczba ocen: 0
Oceń i opisz