Kenia produkuje jedną z najlepszych kaw w Afryce. Wysokie położenie plantacji (1500-2100 m n.p.m.) i ręczne zbiory zapewniają najwyższą jakość ziaren. Zbiory odbywają się dwa razy w roku, a do tych samych drzewek wraca się wielokrotnie, zrywając tylko dojrzałe owoce. Kenijska kawa, ceniona przez ekspertów, wyróżnia się delikatną równowagą kwasowości i mocy oraz owocowym aromatem. Oznaczenie AA wskazuje na najwyższą jakość z dużymi ziarnami.
Wybierz wariant produktu:
Poszczególne warianty mogą różnić się ceną
Kod produktu: KEN-AA-1-250
Cechy produktu
Kawa
Opis
Kenia jest producentem jednej najlepszych kaw z Afryki. Wysokie położenie plantacji (1500-2100 m n.p.m.) i ręczne zbiory ziaren kawy powodują, że jest to ziarno najwyższego gatunku. Zbiory odbywają się dwa razy w roku i zrywane są tylko najbardziej dojrzałe owoce, a do tych samych drzewek wraca się wielokrotnie podczas jednego sezonu.
Jakość kawy potrafi zaspokoić najbardziej wyszukane gusta wśród ekspertów oraz degustatorów i przez wielu z nich jest uważana za światową czołówkę. Delikatna równowaga kwasowości i mocy oraz owocowy aromat sprawiają, że koneserzy zaliczają kenijską kawę do swoich ulubionych.
Oznaczenie AA wskazuje czołową kawę kenijską z dużymi ziarnami.
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.